Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Partidul Ecologist Român face apel către primarul Municipiului Iași să ia măsuri urgente și eficiente privind aerul poluat din oraș.

Ieșenii inhalează zi de zi aer nociv, ce poate provoca imbolnavirea populației, inclusiv cancer, iar autoritățile tac mâlc. Încă de la începutul anului au fost identificate valori uriașe de benzen în Iași, din cauza traficului, dar și a proastei colectări a deșeurilor, gunoaiele fiind depozitate te miri pe unde, pe spații verzi în zone limitrofe.

Aerul din Iași este poluat cu benzen și toulenul care produce surzire, accidente cerebrale, infarct și astm. Problema este că toată indolența autorităților locale este plătită în special de copii și persoanele vârstnice, ei fiind cei mai afectați.

Politicienilor români continuă să nu le pese de cetățeni.

Deşi este cunoscut faptul că UE a aplicat României infringement din cauza poluării pentru trei mari municipii, București, Brașov și Iași, administrațiile locale nu au luat absolut nici măcar o măsură ca să remedieze problema. Garda de Mediu se pricepe bine să joace teatru, e foarte activă la nivel strict declarativ. În realitate însă, România plătește bani publici pe sancțiuni, presa și specialiștii atrag continuu atenția asupra poluării, în zadar! Ignoranța liderilor locali efectiv este fără limite! Nu înțeleg că îi afectează inclusiv pe ei şi familiile lor! Trebuie să acționeze acum!

Cancerul nu este nici de stânga, nici de dreapta!

Dănuț Pop
Preşedinte PER