Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Partidul Ecologist Roman reacționează critic la anunțul mai multor magazine din #România care au impus limită la cumpărături.

#Ecologiștii readuc în discuție criza alimentara despre care tot vorbesc în ultimii ani, subliniind că o astfel de limitare a cetățenilor de a cumpara alimente se traduce prin criza produselor la raft și cer, astfel, reacția autorităților.

„Se pare că există dificultăți în ceea ce privește gestionarea lanțurilor de aprovizionare, dificultăți generate de pandemie. Însă, în acest moment nu știe nimeni când se va încheia! În ultimii ani am vorbit despre criza alimentară și am cerut guvernanților să aibă în vedere acest aspect, să aibă grija de resursele #României.

Din păcate, astăzi, oamenii au interdicție de a cumpara un anumit număr de produse de baza ca faina, ulei, zahăr etc. Ar trebui să avem o reacție oficială și din partea guvernanților. Asigurarea pe care o dau reprezentanții marilor lanțuri de magazine din România nu este suficienta. Țara noastră dispune de resurse iar demnitarii noștri nu ar trebui decât să laude producțiile mari de cereale și exporturile intracomunitare, care ne situează pe primul sau al doilea loc în #UniuneaEuropeană. Romanii au nevoie de siguranță alimentară! Au scos producătorii autohtoni din supermarketuri și acum au ajuns să ne limiteze la cumpărarea alimentelor!

Să iasă Florin Cîţu și #echipacaștigătoare la televizor și să le vorbească romanilor pe această tema. Să ne spună și cum au pregătit România pentru o posibilă criză alimentară, în cazul unei situații pandemice de durată” a declarat Dănuț Pop, președintele PER.