Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Partidul Ecologist și Ziua Online salvează 1000 ha de padure în Vurpăr pentru comunitate

Consilierul AUR din Vurpar dorește mutarea pădurii în Valcea. Prin Consiliul Local, inițiatorul proiectului a sabotat licitațiile de masă lemnoasă punând în imposibilitate Ocolul Silvic de a respecta prevederile amenajamentului silvic și implicit a lăsat cetățenii comunei Vurpăr fără lemn de foc, chiar în mijlocul iernii. Se pare că prin acest proiect controversat, consilierul AUR dorea ruperea fondului forestier al comunei Vurpăr din administrația unui Ocol Silvic din județul Sibiu și mutarea acestuia în administrația Ocolului Silvic Clăbucet de pe Valea Oltului, ocol silvic celebru în reportajele ,,România te iubesc” pentru taieri ilegale de păduri.

🌲 PER a protestat alături de locuitorii comunei Vurpăr pentru salvarea pădurii. Ioan Gligor, președintele de filiala PER SIBIU a fost alături de ecologistul Doru Apostol și de comunitatea locală la protestul de duminică, cu susținerea primarului nostru ecologist, Toma Liviu, care respinge mârșăvia consilierului AUR.

🌲 Astfel, joi, 27.01.2022, a avut loc ședința de Consiliu Local iar pădurea de stejari a fost salvată pentru locuitorii din Vurpăr! Prin votul majoritar al consilierilor PER, pădurea va fi administrată de un ocol silvic din județul Sibiu.

🌲 Este o realizare importantă a Partidului Ecologist Român în colaborare cu presa, pentru oameni și ecosistem. Mereu vom susține astfel de acțiuni menite să apere pădurile și mediul înconjurator!

Le mulțumim tuturor celor implicați, continuăm lupta, cu ajutorul lui Dumnezeu!
Dănuț POP
Președinte PER