Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Pedepse drastice pentru importurile ilegale

Ecologiștii (PER) cer pedepse drastice pentru importurile ilegale de deșeuri și schimbarea legislației pentru cele legale

„Ne dăm seama că devenim încet și sigur o colonie fără voia noastră, dar nu putem accepta să fim groapa de gunoi a Europei” a declarat Danuţ Pop, președintele PER.

Partidul Ecologist Român cere ani grei de puscarie (între 10-15 ani) pentru importatorii ilegali de deșeuri după episoadele dese din Portul Constanța unde, multe containere încărcate cu deșeuri inutilizabile au fost descoperite.

„Eu cred că trebuie declansată o stare de alertă în privința verificarii mărfurilor importate. Este nevoie de o colaborare serioasă a Ministerului Mediului și autoritățile de cotrol și verificare la nivel național. Nu au voie să inchidă ochii la ilegalități! Tone de deșeuri intră in România și nimeni nu ia măsuri concrete. Cateodată se mai blochează, dar despre destinatari nu știm nimic. Mafia deșeurilor există și se pare că este susținută! Vreau și eu să aflăm că se fac cercetari! Unde e Justiția ECO? S-au specializat magistrații, cum spunea Augustin Lazar in 2016? Parlamentarii să schimbe legislația!” a încheiat Dănuț Pop, președintele PER.