Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

PER, acuzații dure la adresa Presedintelui României

Împreună cu Catedrala Încoronării din Alba Iulia, cu Mausoleul de la Mărășești, cu Crucea Eroilor Neamului de pe muntele Caraiman, și cu Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol I, Arcul de Triumf se numără printre monumentele care comemorează participarea României la Primul Război Mondial de partea Aliaților, la finalul căruia aproape toate teritoriile locuite de români s-au găsit pentru prima dată reunite la un loc.

Dupa 100 de ani de la trecerea pe sub acesta a trupelor romane victorioase, am inregistrat astazi un rusinos gest de servilism comandat de partenerul strategic pe banii contribuabilului roman. Sarbatorirea victoriei talibanilor afgani si retragerea platita greu prin sangele varsat de cetateni romani a caror familii nu vor intelege niciodata ce victorie a reusit armata romana, se inscrie pe linia subordonarii morale a unui popor recunoscut prin verticalitatea sa.

Am inteles ca Presedintele isi pregateste iesirea de pe scena politica romaneasca pe care a suportat-o cu greu si aspira la o pozitie de top in NATO, fiind fruntas in alocarea celui mai mare procent din PIB, in achizitia la preturi de noi a unor echipamente militare americane demult depasite, in scutirea exportatorilor militari americani de respectare a legii offsetului, iar acum in cheltuirea banului public pentru organizarea unei ceremonii inutile!

‼️ Consideram ca intreaga societate romaneasca ar fi aplaudat daca sumele cheltuite astazi ar fi fost repartizate ranitilor, mutilatilor si familiilor celor sacrificati intr-un razboi care nu a fost niciodata al lor.

Art. 292 din Codul Penal nu se aplica si aici cand Klaus Iohannis face orice ca sa obtină un post la NATO?

Danut POP
Presedinte PER