Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

PER apreciaza implicarea puterii legislative privind problematica lemnului de foc

Interzicerea exportului lemnelor de foc cu acest diametru mic (20 cm), nu exclude dezvoltarea exportului lemnului de foc cu diametrul mai mare de 20 cm, care are si o valoare economica mult mai mare. In aceste conditii, parlamentarii nostri se fac ca reglementeaza o activitate care nu avea cerinta pe piata internationala, referindu-se la lemnele de foc care provin din arborii tineri cu grad de umiditate si putere calorica ineficienta.
Fata de aceasta mimare a preocuparilor acestor pseudo-politicieni, PER reaminteste necesitatea opririi in totalitate a exportului de bustean si al arborilor neprelucrati, actiune care astazi reprezinta un atac serios la siguranta nationala a Romaniei.

PER ridica urmatoarele intrebari:

1 Ce interese au parlamentarii nostri incat „ne prostesc” cu asemenea propuneri legislative?
2. De ce nu vor sa se implice in mod corect in reglementarea interzicerii exportului de masa lemnoasa neprelucrata pentru o perioada de cel putin 10 ani?

In asteptarea acestui raspuns, PER atrage atentia demnitarilor romani ca acest comportament dovedeste lipsa de demnitate, moralitate si cunoastinte politice, care ii descalifica in tot ceea ce analizeaza, dezbat si legifereaza in detrimentul cetateanului si al tarii.