Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

PER cere demisia Ministrului Transporturilor

Despre analfabetismul funcțional al Ministrului Lucian Șova, am mai vorbit. “Mobilierul de la Transporturi”, așa cum l-am denumit, continuă să facă prezența la locul de muncă, fără să aibă vreun randament, la fel de mult cum continuă să adâncească neclaritățile privind activitatea/ eficiența acestui minister, la fiecare apariție publică.

Astăzi vorbim despre Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Situația critică a angajaților nu i-a atras deloc atenția lui Lucian Șova. Butoiul de pulbere care stă să explodeze din cauza nerespectării contractelor de muncă de către conducere, va afecta serios întreagă țară. Dacă până luni, Ministrul Șova nu se trezește la realitate și înțelege să respecte contractele angajaților, Sindicatul Aeroportuar Henri Coandă va demara acțiuni de protest până la greva generală. Declanșarea acestui plan va conduce la un blocaj major, afectând astfel compania, imaginea României la nivel internațional dar și celelalte domenii care se intersectează cu transportul aerian. Se impune deci, clarificarea situației contractelor de muncă ale angajaților CNAB și în egală măsură, prevenirea blocării unui punct strategic al României.

PER condamnă strategia neinspirată de schimbare a directorilor din trei în trei luni, care, iată, a condus la această situație critică. Amatorismul crunt al personajelor numite în funcții cheie, ne-a demonstrat clar dezinteresul Ministerului Transporturilor față de bunul mers al companiei. În acest sens, ecologiștii îi cer demisia Ministrului Lucian Șova, cu apelul de a-și lua gloata de diletanți și de a lasă locul liber profesioniștilor.

Dănuț POP
Președinte PER