Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

PER condamna solicitarea MADR catre UE in privinta prelungirii pe inca 15 ani a erbicidelor pe baza de glifosat

Cand vorbim despre erbicide, atunci apicultorii si agricultorii au viziuni total diferite. In timp ce unii au o perspectiva ecologista si de protectie a mediului, ceilalti au o viziune economica, dar pe termen scurt. Sigur ca, pentru moment, erbicidele pe baza de glifosat sau neonicotinoide aduc productie sigura, insa efectele asupra mediului si a sanatatii oamenilor, le platim cu totii.

Este util sa credem ca nu exista alternative la glifosat ori neonicotinoide dar, asta nu inseamna ca in realitate aceste produse chimice, cu potential cancerigen, nu ne afecteaza in primul rand sanatatea dar si solul. De exemplu, studiile arata ca DTT folosit dupa revolutie, se regaseste si astazi in sol si apa. Desi ambele tabere se contrazic in cercetari, este demonstrat faptul ca aceste solutii sunt o grava ameninţare si pentru albine ori alţi polenizatori.

Partidul Ecologist Roman militeaza pentru siguranta hranei dar si pentru practicarea unui tip de agricultura moderna, ecologica si de aici consideram ca treptat, agricultorii ar trebui motivati sa renunte la aceste produse daunatoare, in schimbul celor ecologice.
PER condamna MADR cat si Guvernul Romaniei ca nu pun sanatatea romanilor pe primul loc, apoi protectia mediului inconjurator, ca spatiu unde vor trai genaratiile viitoare si ca justificarea acestora are la baza doar beneficiul economic, pe termen scurt si nu bunastrarea pe termen lung.