Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

PER îi cere imperativ lui Stelian Ion să susțină Legea Răspunderii Magistraților

✅ Ecologiștii solicită CSM să se poziționeze asupra declaratiilor lui Ion privind subordonarea Justitiei către Servicii

❌ Declarațiile continue ale ministrului Stelian Ion de a aduce schimbări în Justitie sunt ingrijoratoare pentru că ele duc într-o singură direcție: subordonarea justiției!

Toate discutiile pe aceasta tema se refera la desfiintarea SIIJ si interceptari legale din partea Serviciilor, altele decât cele pe siguranță națională. Ceea ce se voia a fi secret prin prisma protocoalelor în perioada Kovesi, acum pare perfect normal spus în public de către Stelian Ion. Nimic despre Legea Răspunderii Magistratilor! Se reinstaurează Republica Procurorilor?

O justiție corectă trebuie să existe tot timpul, indiferent de culoarea guvernarii iar eliminarea imunității trebuie clar să se produca în măsura în care se aplică și Legea Răspunderii Magistraților. In acest fel, s-ar termina abuzurile și șantajele dosarelor la sertar și, atât politicianul cât și magistratul vor fi de două ori mai atenți la respectarea legislației în vigoare. Răspunderea magistratilor trebuie să existe în România!

Totodată, cerem CSM să se poziționeze public față de declarațiile ministrului Stelian Ion privind subordonarea Justiției în țara noastră. În cazul în care CSM îl susține pe actualul ministru al Justiției, trebuie cunoscut acest aspect, în caz contrar, Consiliul Superior al Magistraturii va trebui să acționeze în consecință și să sancționeze derapajele lui Stelian Ion.

Dănuț Pop
Președinte PER