Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

PER îi cere Prim-Ministrului Tudose să asigure românii de aplicarea Legii Offsetului

Dupa ce Ministrul apărării Adrian Ţuţuianu a anunţat că Guvernul dorește achiziționarea rachetelor Patriot de la Statele Unite, Premierul Tudose a anunțat că săptămâna viitoare, Executivul va aproba, într-un format restrâns, planul de achiziţii al MApN pentru Armată. El a menționat că alocarea de 2% din PIB în bugetul ministerului Apărării reprezintă un angajament ferm al României, că acei bani vor fi cheltuiţi în scopul achiziţionării de echipamente şi tehnică militară care să conducă la întărirea capacităţii de apărare a României şi a flancului estic al NATO. Valoarea sistemelor de apărare antirachetă Patriot sunt de 3,9 miliarde de dolari.
Potrivit legislaţiei române, orice import de armament trebuie însoţit de o clauză de compensare economică, prin care furnizorul armelor trebuie să cumpere sau să facă investiţii în România în valoare de cel puţin 80 la sută din valoarea contractului.
Partidul Ecologist Român ii cere Prim-Ministrului Mihai Tudose să ne asigure, public, că guvernul pe care îl conduce va respecta/ aplica prevederile Legii Offsetului, în vigoare. Mai mult, îi cerem domnului Tudose să ne spună către ce domenii se va îndrepta compesaţia economică ce va veni din partea americanilor, pentru Romania.
Prin evitarea abordarii publice a acestui subiect delicat, sau a oricărei forme de a aduce clarifcări privind transparentizarea acestei proceduri de achiziţie, ne rezervăm dreptul de a îi suspecta de trădare naţională, atât pe Prim-Ministrul Tudose cât si intreaga coalitie PSD-ALDE.

Preşedinte PER
Dănuţ POP