Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

PER nu este de-acord cu ideea de OBLIGATIVITATE

Guvernul a aprobat proiectul de lege care instituie obligatia vaccinarii copiilor cu vaccinurile prevazute in Calendarul National de Vaccinare, precum si cu cele administrate in situatii epidemiologice speciale intregii populatii sau unor grupuri de populatie.

Deși există opinii divergente pe tema vaccinării, principalul aspect care ne preocupă este obligativitatea!

Tinând cont de Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacientului, „Pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală, asumându-și, în scris, răspunderea pentru decizia sa.” Dacă adaugăm și pe cele constituționale, acestea sunt drepturi ce nu pot fi abrogate de nici o putere, sunt asa numitele drepturi inalienabile. Ele decurg din suveranitatea poporului. Rolul drepturilor este de a proteja individul asupra abuzurilor venite din partea autoritatilor.

PER consideră că ar fi necesare campanii de informare a parinților, în mod complet și eficient despre tematica vaccinarii.

De asemenea, pentru a nu percepe această lege ca o amenințare asupra drepturilor și libertăților fundamentale ale cetătenilor, este nevoie ca initiatorii acestei legi să demonstreze existența unor studii primare solide care să dovedească vaccinarea obligatorie este cu adevarat în beneficiul nostru, că ne va proteja copii de anumite epidemii, fără a exista reacții adverse postvaccinale care să incalce dreptul la siguranța existețiala a acestora.

Nu este foarte clar cine raspunde de efectele vaccinurilor, dacă acestea sunt de tip experimental, care este compozitia lor, precum si efectul concret asupra copiilor nostri. In același timp, trebuie să ținem cont că generațiile de până astăzi au fost vaccinate. În aceeași perioadă au fost semnalate și cazuri particulare cu efecte adverse la anumite persoane