Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

PER solicită CSAT și Guvernului redirecționarea celor 2% din PIB

PER solicită CSAT și Guvernului redirecționarea celor 2% din PIB alocați Apărării, respectiv achiziției de tehnică militară, către Sănătate, respectiv construirii de spitale și achiziției de echipamente medicale și medicamente.

➡️ Gestionarea haotică a pandemiei de catre autorități, răspândirea galopantă și efectele virusului, ne determină să punem umărul la identificarea unor soluţii realiste pentru a finaliza acest război pe care, cu toţii îl purtăm, de acasă, din spitale sau de la nivelul instituţiilor Statului.

Înarmarea doar cu restricții nu ajută deloc! Românii nu mai au încredere în autorități pentru că nu sunt consecvente și insuși președintele țării a spus că Statul a eșuat!

Astăzi, medicii sunt cei care au nevoie de arme în acest război, am mai spus asta și anul trecut! Medicii sunt cei care ne vor salva și trebuie să îi ajutăm să reușească! Nu îi putem trimite cu mâinile goale în lupta cu virusul!

✅ În acest sens, Partidul Ecologist Român somează Guvenul României să direcționeze procentul de 2% din PIB destinat înarmării, către spitale. În prezent, “achiziția de tehnica militară” se traduce prin: dotarea actualelor spitale cu medicamente, echipamente, aparate, măști, combinezoane, dezinfectanţi și cercetare medicală- produse în România, precum și construirea unor spitale noi.

Pentru că fiecare țară din NATO din cele care și-au luat angajamentul, este liberă să cheltuiască cei 2% cum corespunde mai bine dispozitivului său militar și ținând cont că România se află printre țările care au continuat să își majoreze contribuțiile și cheltuielile de apărare, conform raportului anual al Alianței Nord- Atlantice (2019), s-ar justifica, în acest moment de pandemie, o astfel de acțiune a Statului Român.

➡️ Renunţarea temporară la acest angajament securitar colectiv ori acordarea partială, pe perioada pandemiei, trebuie abordat inclusiv în cadrul CSAT, prin Preşedintele României, fiind o problemă ce ţine de Securitate și Siguranța Națională.

Dănuț Pop
Președinte PER