Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Președintele PER, Dănuț Pop acuză USR de ipocrizie pentru că face tot posibilul să mențină România subdezvoltată. Au atacat la CCR legea care poate aduce românilor independența energetică

“Useriștii militează pentru interesele externe, nu le pasă de români. Faptul că cei din USR au atacat la CCR legea privind finalizarea hidrocentralelor abandonate relevă încă o dată ipocrizia membrilor acestui partid. Se pare că USR este împotriva a tot ceea ce înseamnă dezvoltarea României.

Rolul ecologiștilor nu este să condamne România la subdezvoltare! Contextul actualei crize energetice ne impune să fim foarte echilibrați în decizii. Pentru PER protejarea mediului și implicit a omului și a animalelor reprezintă cel mai important pilon, promovăm un parteneriat durabil între cele 3 elemente, vrem România dezvoltată! Să fim realiști românii au nevoie de ajutor în această criză. Există tehnologie dezvoltată și există voință de a proteja natura. Nu vrem de fiecare dată să renunțăm la o autostradă sau la o investiție, ca să protejăm gândacul albastru cu steluțe galbene. Țările dezvoltate au reușit să găsească o cale de compromis încât să protejeze natura, dar să realizeze și investițiile necesare. Cu certitudine trebuie să devenim independenți energetic, desigur nu cu orice preț, dar totuși nu e cazul să fim atât de inconștienți încât să condamnăm România la subdezvoltare.” susține Dănuț Pop.