Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Președintele PER, Dănuț Pop critică decizia primarului Capitalei de a dubla prețul la gigacalorie, cu atât mai mult cu cât Nicușor Dan încearcă să nu își asume această nedreptate făcută bucureștenilor.

“Nicușor Dan a început deja să cerșească mila cetățenilor, și aproape că ți se face milă când vezi cum explică el că a fost obligat să crească prețul la gigacalorie. Nicușoare cine te obligă să faci asemenea lucruri rele? Cine te constrânge deși tu nu vrei? În cazul în care nu știai ești primarul Capitalei și tu o conduci. Tot ce nu merge vine din decizia ta. Mai bine ai recunoaște că îți pasă atât de mult de bucureșteni încât te-ai gândit în perioada asta de criză să mai aplici și tu o scumpire, pe motiv că nu s-au mai făcut scumpiri din 2011. Tu acum te-ai găsit, în plină criză, când oamenii chiar nu mai au bani.

Oricum bucureștenii plăteau dublu pentru că ei trebuie să susțină financiar și pierderile din rețeaua care arată ca un șvaițer. Deși nu ai reabilitat mai nimic din rețeaua asta efectiv distrusă, tu ai tupeul să dublezi prețul la gigacalorie. Nicușor Dan tocmai a condamnat bucureștenii să plătească un preț de 4 ori mai mare decât consumă. Asta dacă pot să consume și nu le vine apa caldă, tot rece. Degeaba compară prețurile cu alte orașe pentru că acolo nu există pierderi uriașe din rețea, ca în București.

Și în condițiile astea de cine să ne fie milă Frigușoare, de bucureștenii pe care-i călărești cu taxe abracadabrante sau de tine că te obligă extratereștrii și reptilienii să mărești taxe?” întreabă retoric Dănuț Pop.