Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

RESPECTATI CONSTITUTIA!!!

PER ii cere Presedintelui Klaus Iohannis sa respecte art. 103 din Constitutia Romaniei. Conform acestui articol “Candidatul pentru funcţia de Prim-Ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. ”.
Calculand din data de 17 ianuarie 2018 cand a fost desemnata Viorica Dancila ca Prim-Ministru si pana maine, 29 ianuarie 2018, cand are loc convocarea Parlamentului pentru o sesiune extraordinară, sunt exact 12 zile.

Prin urmare, fara alte analize juridice, Partidul Ecologist Roman ii cere lui Klaus Iohannis sa respecte si sa aplice prevederile Constitutionale. Avand in vedere ca Presedintele Romaniei este garantul respectarii Constitutiei si ca alianta PSD-Alde nu a respetat termenul de investire, ne asteptam ca urmatorul pas al lui Klaus Iohanis sa fie stabilirea unei zile pentru noi consultari cu partidele parlamentare, cu scopul desemnarii altui premier.

Acceptarea incalcarii art. 103, urmata de demararea votului de investire al Prim-Ministrului vor demonstra blatul intre Iohannis si PSD, despre care vorbesc de la episodul Grindeanu incoace.
Ori, tinând cont ca deja au trecut 2 zile și nu ati avut o reacție, pe lângă blatul confirmat, va acuzam de încălcarea prevederilor constituționale, actiune devenita un „sport national” pentru clasa politica si institutiile statului.