Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Romania mai este a romanilor ?

Analizand situatia cadastrului terenurilor din Romania, Partidul Ecologist Roman a constatat urmatoarele:

– peste 50% din terenurile agricole cu bonitatea solului foarte buna, a ajuns in proprietatea si exploatarea fie a persoanelor fizice straine, fie a societatilor comerciale cu capital integral strain
– aproximativ 35% din fondul forestier valoros al Romaniei, nu mai este detinut de romani in integralitatea lor, ca proprietari
– peste 85% din firmele inregistrate la Registrul Comertului sunt fie in integralitate firme straine, fie firma cu capital majoritar strain
– resursele subsolului de interes energetic si in mod special al hidrocarburilor, au fost concesionate de statul roman, in proportie de peste 75% companiilor straine.
– la nivelul resurselor minerale ale subsolului, tendinta actualilor guvernanti este de a concesiona totul ( aur, argint, cupru, metale rare, sare etc), inclusiv roci valoroase pentru constructii sau monumente arhitectonice (marmura, granit, andezit, calcare cristaline cu diverse nuante cromatice etc.)
– imobilele valoroase din marile orase nu mai sunt proprietatea romanilor ci a marilor comapnii straine.
– in proportie de peste 65 %, respectiv tineretul bine calificat si forta de munca activa profesionalizata din Romania, au fost adusi in situatia de a parasi teritoriul tarii si sa produca plus valoare pe meleaguri straine

Exemplificarea acestor triste constari poate continua, insa, regretabil este ca cetateanul roman nu constientizeaza fenomenul lui de instrainare in propria tara. Pentru aceasta situatie dezastruasa se fac vinovate toate structurile guvernamentale si parlamentare care s-au succedat la carmuirea tarii.

Regretabil este ca propunerea PER de interzicere a vanzarii terenurilor, a concesionarii resurselor si a distrugerii capitalului romanesc, nu a fost luata in considerare de catre Iliescu, Constantinescu, Basescu si chiar Iohannis.
Este imperios ca actuala guvernare si cele viitoare sa se implice, nu numai stoparea fenomenului de instrainare a bunurilor care alcatuiesc si definesc Romania, ci si in gasirea formelor de recuperare legala a elementelor strategice, care pot asigura continuitatea civilizatiei romanesti in acest spatiu.

In conditiile in care se perpetueaza acest sistem pagubos de administrare si guvernare a tarii, toti cetatenii romani au datoria constitutionala de a protesta prin toate mijloacele pentru apararea integritatii reale a statului, sactionand astfel toate actele considerate ca forme de tradare sau proasta gestiune.

In lipsa acestui demers, putem sa ne intrebam: Romania mai este a romanilor ? Cine valorifica multiplele taxele si impozitele platite de romani ?

Birou de presa al PER