Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

România trebuie să se dezvolte fără cianuri și fracturare hidraulică

Timpul ne-a demonstrat că România este țara proiectelor miniere păguboase, caracterizate prin poluare, risc evident de accidente miniere și dispreț total față de conservarea mediului.

În anul 2010, Parlamentul European a adoptat o rezoluție referitoare la interzicerea generală a utilizării tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri în Uniunea Europeană. Prin urmare, interzicerea cianurilor în minerit ar trebui să fie o schimbare legislativă previzibilă și pentru țara noastră, un argument forte fiind chiar de ordin economic. Și asta pentru că minele unde se operează cu cianură sunt un factor de destabilizare pentru alte ramuri economice – agricultură, turism, microproducție.

Partidului Ecologist Român crede cu tărie că țara noastră poate atinge un grad mare de dezvoltare economică și fără fracturare hidraulică, și fără exploatare cu cianuri. În consecință, cerem conducerii Ministerului Mediului să se implice activ, de preferat în parteneriat cu societatea civilă, pentru interzicerea procedeelor tehnologice dăunătoare mediului înconjurător.