Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Românii sunt omorâți cu zile!

Când prostia și nepăsarea își dau mâna, oameni nevinovați plătesc cu viața.

Sistemul de sănătate din România se degradează pe zi ce trece. Doar în această săptămână, 850.000 de bolnavi de cancer, dintre care 5.000 de copii, au aflat că sunt la un pas să rămână fără tratamentul de care depinde existența lor. Douăzeci de medicamente pentru tratarea cancerului lipsesc din țara noastră. Să reținem: 5.000 de copii sunt în pericol. Ce face Ministerul Sănătății? Ne răspunde cu o seninătate care aduce mai mult a tâmpenie crasă că este „o problemă de metodologie” și mai bâlbâie ceva legat de „lipsa de flexibilitate a cadrului legal”. 

În paralel, aproximativ 500 de oameni au ieșit în stradă, disperați că nu au unde să-și trateze copiii. Au cerut spital, au cerut medici. Altfel spus, au cerut ca incompetenții care s-au fâțâit pe la guvernare să le asigure un drept fundamental garantat de Constituție: dreptul la sănătate!

Având în vedere că Partidul Ecologist Român a militat tot timpul pentru dezvoltarea unui sistem de sănătate modern și eficient, capabil să asigure tuturor românilor o asistență medicală la cele mai înalte standarde de calitate, solicităm pe această cale:

  1. Stoparea exodului medicilor și al asistenților medicali prin stimularea salarială a acestora, prin integrarea tinerilor specialiști în rețeaua de sănătate națională și prin modernizarea parcursului de cariera a medicilor și asistenților medicali

  2. Introducerea unui pachet preferențial stimulativ pentru medicii care se stabilesc în mediul rural, precum și atragerea de specialiști în mediul rural și în zonele defavorizate

  3. Organizarea, prin constituirea unui număr suficient de unități mobile repartizate geografic, a unor caravane medicale (radiologie și laborator de analize) în zonele rurale și greu accesibile

  4. Construirea unor spitale regionale de urgență, spitale de cel mai complex și înalt nivel calitativ, prin accesarea fondurilor europene.

  5. Dezvoltarea programelor de prevenție și depistare precoce a bolilor cu impact major asupra indicatorilor stării de sănătate, cu prioritate pentru afecțiunile oncologice, bolile cronice, bolile de nutriție (diabet zaharat, obezitate), cardiovasculare și cerebrovasculare.