Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Sănătatea, înainte de toa

Rată ridicată a sărăciei, dar obezitate în creștere și multe alimente aruncate la gunoi, asa s-ar traduce situatia actuala din Romania. 3 din 10 copii şi adolescenţi sunt supraponderali şi 8% dintre ei sunt obezi. (44%) dintre românii cu vârste peste 18 ani sunt normoponderali, în timp ce 33% sunt supraponderali, 15% obezi și 5% subponderali. România ocupă locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte obezitatea infantilă.

Cina copioasă, mâncarea tip fast-food, lipsa activităţii fizice, a sedentarismului, consumul de băuturi răcoritoare dulci, bogate în zaharuri, caloriile si chimicalele din mancare contribuie la obezitate. De asemenea, apare o problemă atunci când în creşterea copilului părintele foloseşte mâncarea ca o recompensă. Chimicalele în alimentație sunt o amenințare la sănătatea întregii populații de pe glob. Metalele grele sau pesticidele sunt substanțe cancerigene și ele afectează funcțiile organismului nostru producând diferite bolii serioase care se transmit ereditar și vor afecta generații întregi de oameni.

Cât de sănătoasă este mâncarea pe care tu și familia ta o consumaţi?

Comportamentele nesănătoase privind alimentația și activitatea fizică presupun propunerea şi implementarea unor strategii de reducere şi prevenţie. Modificările comportamentale trebuie să fie susţinute de elaborarea şi implementarea unor politici de sănătate aplicabile în comunităţi.
Partidul Ecologist Roman cere introducerea unui plan serios de combatere a obezităţii la copii, precum și refacerea reţelei de asistenţă medicală pentru elevi și studenţi (cabinete medicale în școli și universităţi).