Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Scrisoare deschisă către prim-ministrul Dacian Cioloș, din partea președintelui PER Dănuț Pop

În atenţia domnului Dacian Cioloş

Prim-ministru al României

Stimate domnule Prim-ministru,

 

Știu că atât dumneavoastră, cât și miniștrii din echipa dumneavoastră, aveți agenda plină. Probleme nu importante, ci cruciale, vă rețin atenția. Dumneavoastră trebuie să vă asigurați funcția și după alegerile din 2016, iar miniștrii să decidă pe ce liste vor candida, la PNL sau la USR.

Îmi permit totuși să vă aduc la cunoștință un fapt pe care, cu siguranță, președintele Klaus Iohannis l-ar considera banal. Datele recente publicate de INS arată că rata șomajului în rândul tinerilor a atins nivelul cel mai înalt, respectiv 19,4%.

Constat însă că, deși Guvernul României are la dispoziție și bani europeni și soluții, nu mișcă un deget pentru a combate această criza în care tinerii se zbat de ani buni.

Incapacitatea administrativă a făcut ca România să fie obligată să returneze milioane de euro, reprezentând prefinanțarea aferentă implementării programelor din cadrul Garanției Europene pentru Tineri. Banii probabil că se vor întoarce la Bruxelles, iar tinerii noștri vor rata în felul acesta noi șanse și oportunități.

Domnule Prim-ministru, vă cer pe această cale să aduceți în dezbaterea publică măsurile pe care intenționați să le luați în beneficiul tinerilor. Cum v-ați propus să creați mai multe locuri de muncă și ce se va întâmpla cu programele europene destinate tinerilor. Țin să vă reamintesc că, în prezent, singura opțiune pe care ați oferit-o tinerilor este emigrarea, iar aceasta noi, ecologiștii, nu o acceptăm.

Dănuț Pop

Președinte Partidul Ecologist Român