Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Semnale ignorate de parlamentarii romani si de ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes

„România a exportat, în ianuarie 2018, lemn şi plută în valoare de 49,7 milioane de euro, cu 19,4% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).” sursa: capital.ro

Poate ca aceste cifre ar trebui sa ii trezeasca la realitate pe cei de la guvernare si pe parlamentari. In alte state europene, padurile sunt protejate iar lemnul necesar firmelor din domeniu este importat. Partidul Ecologist Roman a propus in nenumarate randuri doua proiecte de lege care sa vina in rezolvarea acestei probleme majore a tarii noastre.

Am lansat proiectul legislativ de interezicere a exportului de bustean/ masa lemnoasa pe o perioada de 20 ani si ulterior am propus chiar interzicerea taierilor de padure cu exceptia lemnului de foc si a lucrarilor de intretinere. Insa fara succes. Am cerut presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis sa organizeze un referendum prin care romanii sa isi spuna parerea privind interzicerea taierilor de padure, pe o perioada de 20 ani.

Se pare insa, ca actuala clasa politica nu este interesata de viitorul generatiilor urmatoare. Asta spune multe despre modul in care ei aleg sa faca politica, doar pentru prezent si ne mai spune ca bunastrarea romanilor nu este o prioritate pentru ei, ci doar interesul lor de moment.

Cum poti guverna o tara daca nu esti interesat de viitorul ei?