Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Statistică ingrijorătoare a Eurostat

Riscul de sărăcie la persoanele ocupate din România era aproape dublu (18,9%) în anul 2016 faţă de media din Uniunea Europeană (9,6%), arată datele publicate vineri de Eurostat.
România are cel mai mare risc de sărăcie la persoanele ocupate din UE, fiind urmată la distanţă de Grecia (14,1%), Spania (13,1%), Luxemburg (12%), Italia (11,7%) şi Bulgaria (11,4%)”

Dupa replica „salvatoare” a guvernantilor cum ca Romania are cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana (la consum!!!), cred ca datele Eurostat ar trebui sa mai taie din elanul aliantei PSD-Alde in privinta promovarii „bunastarii romanilor” ca urmare a masurilor aplicate de ei, urmate cu strictete din celebrul „program de guvernare”. Realitatea noastra este cu totul alta si o resimtim cu totii, mai ales in portofel si la supermarket.

„Riscul de sărăcie la persoanele ocupate este influenţat foarte mult de tipul de contract de muncă: acest risc este de două ori mai mare pentru cei care lucrează în regim part-time decât cei care lucrează full time şi de aproape trei ori mai mare pentru cei care au locuri de muncă temporare decât cei cu locuri de muncă permanente.”