Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Statul paralel, în viziunea PER

În opinia PER, statul paralel nu numai că este există, dar este și funțional, de aproape 2 decenii. Sensul cuvântului “paralel” este înțeles de noi, ca paralelismul dintre nevoile și cerințele cetățenilor onești, plătitori de taxe și impozite, și oferta jignitoare și practica ticăloasă a clasei politice.
Asistăm la funcționalitatea duală a sistemului legislativ care favorizează spectrul politic și defavorizează cetățeanul. Aflarea adevărului legat de devalizarea avutului obștesc, cu sute de milioane de euro, s-a făcut, culmea, de făuritorii statului paralel, adică de cea mai mare parte a demnitarilor români.
În condițiile în care fiecare Minister are Corp de Control și mai există Corpul de Control al Prim-Ministrului României, precum și alte instituții abilitate ale statului, deci, cu atribuții de control în multiple domenii, constatăm că fenomenul infracțional s-a amplificat. Instituții cu oameni foarte bine pregătiți tolerează devalizarea Statului roman, tolerează încălcarea legii sau aplicarea ei într-o formă discreționară față de interesele românilor.
Nu este normal să ne anunțe sau să ne atragă atenția Uniunea Europeană că, anual, ne mor 25.000 oameni din cauza poluării atmosferice, că se fraudează fondurile europene, că spitalele noastre nu sunt conforme cu normele europene etc.
Ca partid de opoziție, Partidul Ecologist Român detestă atitudinea HOȚILOR DE A STRIGA HOȚII. Ar fi bine ca liderii coaliției PSD-ALDE să înceteze dezinformarea asupra populației și să se conformeze prevederilor constituționale.

Prof.Dr.Univ. Mircea Vintilescu
Vicepreședinte PER