Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Suntem cutremurati cu totii de proportiile tragediei din Republica Elena.

slider-image

Peste 85 de morti, arsi de vii si 180 de raniti cu arsuri pe tot corpul, mii de locuinte distruse, mii de hectare de padure si de vegetatie parjolite. Suntem cu inima alaturi de cetatenii Greciei, suntem cu inima alaturi si de romanii nostri rezidenti in Grecia care au trecut prin aceasta dramatica incercare. Nu putem sa nu simtim si noi drama care s-a abatut asupra unei tari aflata lacativa pasi de casa noastra.

Noi, romanii, cunoastem bine ce inseamna sa treci prin astfel de evenimente groaznice. Episodul Colectiv nu va fi uitat vreodata si inca asteptam sa se faca dreptate.

Mai mult, romanii din tara sunt pusi astazi, din nou la grea incercare. Fenomenele meteorologice agresive par a nu se mai sfarsi. Apele nestavilite au venit ca un torent de pe coastele dealurilor rase de padurile care ar fi putut sa le tina piept, daca n-ar fi fost taiate in mod criminal de o mana dusmana. Si apele vor mai veni! Pentru ca planurile de amenajare teritoriala si cele urbanistice lipsesc cu desavarsire la nivelul majoritatii localitatilor din Romania. Existenta acestor planuri ar fi putut sa reduca pagubele cauzate de inundatii. Dar, asa se intampla cand la conducerea tarii se afla analfabeti profesionali si politici, tradatori de neam si tara.

Suntem solidari fata de familiile care au pierdut oameni dragi cat si de victimele greu incercate in aceste zile.
Dumnezeu sa va dea putere!

Vasile Bob
Secretar General
Partidul Ecologist Roman