Din seria “Suntem cu ochii pe voi” CUCule, i-ati zborul!

Din seria “Suntem cu ochii pe voi” CUCule, i-ati zborul!

Lipsa de autoritate ca ministru dar si in administrarea banilor publici il imping pe Ministrul Cuc sa achizitioneze drone pentru monitorizarea santierelor de constructie a autostrazilor.

Apreciem initiava “aeronautica” a ministrului CUC (ca tot se pricepe), insa ii propunem: contravaloarea costurilor legate de achizitionarea si exploatarea dronelor sa fie acoperita de reducerea echivalenta a unui numar de posturi din aparatul ministrului, care au in fisa postului atributii de verificare si/sau monitorizare a lucrarilor.

Daca aceasta propunere nu il “aranjeaza” atunci sa se asigure ca valoarea costurilor pentru achizitionarea si exploatarea dronelor va fi suportata de catre constructor- o masura preventiva, daca tot simte acest risc si oamenii din subordine nu isi fac treaba. In situatia in care se incalca clauze contractuale ( intarzieri, calitate slaba a lucrarilor), se reziliaza contractul cu constructorul, doar daca spagile nu sunt prea mari.

Daca de departe ideea pare ciudata, ne intrebam cine va avea comanda acestor drone? Totusi, partea buna a achizitiei unor drone ar fi ca, in sfarsit, Autoritatea Aeronautica va reglementa utilizarea acestora in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *