Partidul Ecologist Român

„O clipă nu a fost atentă natura și a zămislit omul; o clipă să nu fie atent omul, și natura iși repară greșeala”

voltaire

Ziua Pamantului- prilej de false atitudini si sfaturi nerealiste din partea politicienilor din Romania

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu.

In fiecare an, in ziua de 22 aprilie vedem cum unii politicieni si in special Ministrul Mediului, prin Ministerul Mediului ne transmit minciuni pe banda rulanda, apeluri la „protejarea naturii” si cum „Pamantul este unul singur”, deci bla bla-uri pe care nici ei nu le cred, avand in vedere inactivitatea acestora in aceasta directie.

Faptul ca in ultimii ani fenomenul schimbarilor climatice este din ce in ce mai vizibil (sa ne amintim de fenomele meteo din luna martie) ar trebui sa constituie un real semnal de alarma pentru acluala clasa politica. Din pacate, subiectele despre mediul inconjurator reprezinta interes doar in campanie, cand politicienii vor sa sensibilizeze electoralul pentru a primi voturi.

Si astazi, pe pagina Ministerului Mediului regasim acelasi mesaj teoretic de a „proteja mediul in fiecare zi”. Dar ei ce fac? Pentru ce ii platim? Bucurestiul este inconjurat de gropi de gunoi, poluarea este „in floare”, raurile sunt poluate, padurile sunt taiate iar efectele sunt vizibile prin alunecari de teren, inundatii etc. Considerăm că este cu totul nejustificata întârzierea LEGII PROTECȚIEI MEDIULUI GEOLOGIC, din moment ce mediul geologic reprezintă un component de bază al mediului înconjurător, care, până în prezent, nu a beneficiat de documente legislative pentru reglementarea protecției și exploatării lui.

In aceasta zi simbolica, PER solicită clasei politice să isi respecte atributiile pe care le au, pentru care este platita si sa faca proiecte legislative aplicabile pentru: stoparea defrișărilor ilegale, protectia mediului geologic, gestionarea deseurilor, interzicerea tehnologiilor de fracturare hidraulică de mare și mic volum cât și interzicerea prin lege a mineritului pe bază de cianuri.